2018 B-kullen Asakullen, Idun, Kattungar

11 veckor

Idag är kattungarna elva veckor, tänk va tiden går fort.

Det är fullt klös hemma med fem ungar som ska testa alla gränser och upptäcka alla kul ställen de börjar komma åt nu när de är lite större.

Idun har börjat tröttna lite ibland och gömmer sig högst upp i trädet för att kunna få lite egentid, Eirin har då tagit över mammarollen nästan helt. För oss och kattungarna spelar det ju ingen roll, de har haft delad vårdad hela tiden, och de dricker ingen mjölk längre.

Alla ungar är jättegosiga och keliga, men samtidigt så kan de inte undvika att använda alla 22 små vassa verktyg de har i sin arsenal till att busa med. Så fort man satt sig i soffan brukar det komma minst två ungar och lägga sig antingen mot benet eller oftast i knät.

Leksakerna här hemma ligger aldrig på samma ställe, utan flyttar på sig hela tiden, antingen flyger den runt för att de daskar till och jagar dem, eller så går de runt stolt med sitt jaktbyte i munnen. En av favoriterna är en pipande mus, för stunden är den försvunnen, så det är ganska tyst och skönt. Hoppas innerligen de inte hittar den i natt.

Två av kattungarna är lite små än så länge, vi kämpar på med att mata dem separat så de får äta så mycket de vill utan distraktion. Lite oklart om det egentligen gör någon skillnad, de är inte fega eller håller sig från maten i övrigt.

Njord har börjat med att morra när han äter saker han tycker är riktigt gott. Lite för att berätta att han finns där och det är hans mat. Han försvarar inte maten, och de andra verkar inte bry sig alls.

Tor gillar att berätta när han går på toa, så man kan komma och städa efter honom, antingen vi som plockar bort det, eller mamsen som gräver ner det.

Frigg har en liten reflex som gör att om man petar på näsryggen så hugger hon efter fingret. Hon är den livligaste, busigaste och helt klar vildaste av dem alla. Om alla ligger och sover och Frigg behöver en lekkamrat, då går hon och väcker första bästa genom att bitas. Friggs lilla nos börjar växa ut lite nu, så hennes ansikte är inte lika platt längre. Vi väntar med spänning på hur långt ut det kommer växa, kattungar växer ju så underligt och gärna bara på en ledd eller en kroppsdel i taget.

Heimdall har rätt lätt att få nya kompisar, alla som varit på besök hos oss är hans nya bästa kompis. Han kryper upp i vilket knä som helst och somnar.

Oden är stor och mysig, oftast ganska lugn men har sina stunder när det är bra fart på honom, dessutom är han ofta slagpåse åt Frigg när hon är på riktigt bushumör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *