2018 B-kullen Asakullen, Kattungar, Nyheter

Dag 29

Idag fyller kattungarna 4 veckor, detta firades med första provsmakningen av riktig mat.

Endast en var modig nog att formligen pressa i sig mat, lilla matvraket Grön. Resterande var lite skeptiska mot denna nymodighet. Det kan vara så att Patrik var lite otaktisk när han introducerade maten precis efter att Idun matat ungarna med mjölk.

Mobilitetsmässigt så börjar det bli mer rörelse i kattungehagen nu, Idun njuter fullt ut av att alla ungar är satta i fängelse, för hagen kommer de inte klara att komma ur på egen hand på någon vecka till.

Alla har lärt sig att gå ordentligt, ibland så fort att de blir rädda av farten. Klättra i och ur mysiga korgar och grottan som finns i hagen har de inga problem med längre, eller kanske möjligtvis att deras klor skulle behöva dejta en krösbräda, men dit har de inte kommit riktigt än.

Klorna är så långa och vassa att de ofta fastnar i underlaget när de fäller ut dem för lite extra grepp.

Pipigheten har minskat ordentligt, nu kan de bli lyfta och pillade på utan att alltid utlösa tjuvlarmet, nyfikenheten på omgivningen och de där betjänterna som är så ivriga med att hålla koll på dem hela tiden har nu blivit så stor att om betjänterna sitter i hagen så måste kattungarna putsa lite på fingrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *