2018 A-kullen Vulkankullen, Eirin, Kattungar, Nyheter

Dag 48

Lekarna blir vildare och vildare för varje dag som går. Idun har börjat lugna ner sig lite, hon får för mycket spö om hon är för på. Ungarna växer så det knakar, har ett flertal gånger kontrollvägt dem en gång till för att det känns som de gått upp för mycket.

Cc har ju smitit iväg på vandring i Nordnorge, så Patrik har fått mysa ensam med alla katter. Att ligga i soffan och titta på film på kvällarna gör att kattungarna kommer förbi i omgångar och myser. De klättrar upp i soffan, då de än så länge kan de inte hoppa upp i soffan, men om de hittar något som är 10 cm högt att kliva på så kan de hoppa upp. Om man somnar på soffan så vaknar man med minst tre kattungar som ligger och sover antingen på en, eller trycker sig mot ens hud, någonstans. Tjejerna gillar att sova på fötterna, killarna gillar att sova och trycka sig mot ansiktet eller händer och armar. På dagarna har de börjat sova middag på egen hand, ofta med bara någon dm mellan varandra. På nätterna, efter midnatt, brukar de vaknat ensamma och flyttat ihop så de sover med iaf en kompis, oftast slutar det med att alla sover i samma klump.

Eirin är fortfarande snäll och sover på golvet eller soffan så de kommer åt att dricka lite mjölk om de vill. Men ibland tröttnar hon och njuter av att kunna lägga sig otillgängligt någon timme i sovrummet eller hallen. Idun vågar inte lämna dem för länge, hon kan ju missa bus, hon går på lådan i hallen, men sen ska hon tillbaka vara tillgänglig för lek.

Patriks hud tröttnade på att vara nåldyna, så vi har övat kloklippning också, något som gick helt utmärkt. Man får vänta på att de blir myströtta och ligger och halvslumrar, ta en kudde, lägg i knät och bulla upp så den har en skåra i mitten där man kan lägga en katt på rygg. Ta en katt som halvsover, lägg på kudden och mys med den lite, klappa den på magen och pilla lite på tassarna. Oftast så blir den lite piggare av flytten, så man måste mysa lite så den ligger still och njuter, spinner lite tyst och blir halvtrött igen. När den ligger där på rygg och tycker livet är underbart så kommer det kluriga, att klappa och pilla så den ligger kvar och njuter, och med samma hand ta tag i en tass och försiktigt trycka på en tå så klon kommer ut, och med andra handen kvickt klippa till bara lilla spetsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *