2018 A-kullen Vulkankullen, Eirin, Kattungar, Nyheter

Dag 43

Ungarna börjar växa till sig ordentligt nu. Alla äter mat med god aptit och har börjat få koll på det där med var man ska göra sina behov, även om det ibland hamnar precis utanför lådan.

Grannen var över med sina barnbarn och klappade alla sex katter. Smarta Patrik kom på att vänta några tiotals minuter till efter besöket innan babymoussen tog fram, ett mycket bra val, eftersom när maten väl hamnat i magen tenderar sötfluffbollarna att gå enstaka meter innan de totaldäckar. Matkoma är tydligen ett fenomen även för små kattungar.

Jag tror alla ungar varit förbi mamma och Iduns tallrik med torrfoder och provsmakat. Tallriken är full med babytorrisar så ungarna är mer än välkomna att äta där också.

Kattungehagen fyller inte längre någon funktion då de lärt sig att ta sig både i och ur den, så hagen har flyttats men kattlådan får stå kvar på exakt samma ställe, så de vet var toan är när de får sådär bråttom mitt i leken och inte kan leta efter en toa.

Idun börjar leka lite mer hårdhänt nu, men mamma håller ett öga på leken hela tiden och kommer till ungarnas undsättning om de piper, eller om Idun är för ivrig.

Surtsey sover efter maten
Strokkur sover efter maten
Katla sover efter maten, kolla på magen
Askja sover efter maten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *