2018 A-kullen Vulkankullen, Eirin, Kattungar, Nyheter

Dag 25

Kattungarna börjar röra sig bättre och bättre för varje dag nu, de är vingliga på benen fortfarande, men inte alls lika vingliga som för någon dag sedan.

Brottas är den nya favoritsysselsättningen, när man är vaken så ska man antingen dricka mjölk, mysa med en människa eller brottas/bitas/fäktas med syskonen. Finns ingen mjölkbar eller människa i hagen, då finns det bara en sak att göra. Eirin och Idun har hittills inte blivit utsatta för dem, men den dagen kommer nog snart. Minst både morgon och kväll sitter vi i hagen och umgås med katterna, eller så har vi ut dem i soffan/vardagsrumsgolvet och kör lite one-on-one med dem. Alla fyra är jättenyfikna på omgivningen när de lämnat hagen, men är samtidigt ganska fega, det är ju så nytt och stort.

Tjejerna (Svart och Vit) är båda jättebusiga, de är just nu de som håller igång mest. Bufflar sig fram och vill gärna klättra upp i knät. Putsar gärna all människohud de kommer åt, ibland ”putsar” de med sina helt nya (rakbladsvassa) tänder.
Killarna (Rosa och Lila) är nyfikna, men inte fullt lika snabba i benen. Kommer oftast lite efter, men gosar precis lika mycket.

När tjejerna vaknar så sover oftast killarna lite till, ibland försöker tjejerna förgäves väcka dem och få dem med i leken. När killarnas sovmorgon är över så är tjejerna oftast mitt i sitt lekpass, så när tjejerna somnar av utmattning så fortsätter killarna lite försiktigt. Vilket gör att de somnar senare och så fortsätter den förskjutna sömnen.

Eirin njuter av lyxen att ha en barnvakt som putsar och gosar med barnen så hon kan få vila utanför hagen och tillverka mjölk. Eirin har börjat äta rätt mycket mer nu. Vi har övergått till torrfoder i djup tallrik, normal matskål skulle man behöva breddfylla på flera gånger om dagen. Mer mat in betyder även mer ”ut”, både mjölk, men även att vi betjänter måste städa toaletten lite mer. Ibland tror jag att de gömmer sig flera andra vuxna katter hos oss pga städbehovet på katttoan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *